رهپویان هدایت: در مطالع الانوار که همان خلاصه تاریخ زرندی است، صفحه63 آمده است: باب بعد از فوت پدر در دامن مهر خال خود سیر علی پرورش یافت.هرچند باب به درس خواندن میل نداشت ولی برای آن که به میل خال رفتار کنند به مکتب شیخ عابد تشریف بردند.

سید علی محمد شیرازی در سال 1235 ه.ق در شیراز، از پدری به نام محمد رضا که کار بزاری داشت، زاده شد. در کودکی پدر خود را از دست داد و خالویش سیدعلی او را به مکتب شیخ عابد شیرازی سپرد. علی محمد در آنجا خواندن و نوشتن فارسی و عربی و اندکی از علم حساب . را آموخت.

به مکتب رفتن و درس خواندن باب نکته ای است که بهائیان و سردمداران آن ها مانند عبد بها در صدد کتمان و انکار آن برامده اند درحالی که به ظاهر تاریخ نویسان این فرقه ضاله اعتراف به درس خواندن و مکتب رفتن وی نموده اند.(کتمان مکتب رفتن باب برای این است که ساخته ها و بافته های پوچ وی را وحی و غیر تعلیمی معرفی کنند.)

نبیل زرندی در تاریخ زرندی، مازندرانی در اسرار الاثار و آیتی کتاب الکواکب الدریه (آن زمان که در فرقه ضاله بهائیت عضویت داشته این کتاب را نوشت است) اعتراف به مکتب رفتن باب و درس خواندن وی نموده اند.

در مطالع الانوار که همان خلاصه تاریخ زرندی است، صفحه63 می نویسد: باب بعد از فوت پدر در دامن مهر خال خود سیر علی پرورش یافت.هرچند باب به درس خواندن میل نداشت ولی برای آن که به میل خال رفتار کنند به مکتب شیخ عابد تشریف بردند. (ماجرای باب و بها، صفحه33)

در کنار منابع قبلی میتوان از اعتراف دیگر تاریخنویسان بابی و بهائی به سواد داشتن باب اشاره کرد. اسد الله مازندرانی در کتاب رهبران و رهروان می نویسد: سیدعلی(خلوی باب) او را به مکتب نزد شیخ عابد، به تحصیل قرائت، کتاب فارسی، عربی و سیاق متداول آن ایام گماشت.

حال با توجه به این نوشته ها و اعتراف به ظاهر تاریخ نویسان بهائی در مورد مکتب رفتن و درس آموزی باب، برخی از دروغ پردازان خبره مانند عبدبها قلم به انکار و کتمان برده و در صدد تحریف حقیقت برآمده اند.

عبدبها در کتاب مفاوضات می نویسد: اما باب در سن جوانی، بیست و پنج سال از عمرش گذشته بود که قیام کرد. در میان طائفه شیعه مسلم است که ابدا در هیچ مدرسه ای تحصیل نکرده و نزد کسی اکتساب علوم نکردند.(مفاوضات، صفحه19-20)

برخلاف آنچه عبدبها نوشته است که شیعیان قائل به بی سوادی باب بوده اند اتفاقا نه تنها شیعیان بلکه اکثر نوشته های بهائیان تایید می کند که باب به مکتب رفت و مقدمات ایجاد فتنه را از معلمی شیخی مسلک آموخت.

امروزه نیز دروغ پردازی های سردمداران بهائیت توسط اندک پس مانده های آنان دنبال شده و نشر اکاذیب در سرلوحه فرد، فرد تشکیلات این فرقه ضاله قرار گرفته است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مکتب ,خواندن ,کتاب ,رفتن ,تاریخ ,اعتراف ,مکتب رفتن ,فرقه ضاله ,تشریف بردند ,عابد تشریف ,تاریخ نویسان ,ظاهر تاریخ نویسان ,عابد تشریف بردند ,خلاصه تاریخ زرندی ,همان خلاصه تاریخ
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خدمات کار در ارتفاع آکام پوشش شهر رسانک • سایت تفریحی و خبری نمونه سوالات تری دی مکس فنی حرفه ای { امتحانی ) استامینوفن وبلاگ طنین صدای عشق استاد معین بی شمس روستای شواز David فروش قطعات دستگاه تصفیه آب در شیراز