رهپویان هدایت: لغت طاغوت که جمع آن طواغیت است به کسی اشاره دارد که در شرّ و معصیت زیاده روی بسیار کرده و حدود الهی را زیر پا گذاشته است. واژۀ طاغوت هشت بار در قرآن کریم آمده و پیروی از آن در مقابل با عبادت خدا عنوان شده است. بنابر نظر دین پژوهان افرادی چون کاهنان، سردمداران فرقه ها و شیطان  از مصادیق طاغوت محسوب می شوند و از این رو واضح است که تبعیت از آنان پذیرش طاغوت محسوب می گردد.

قرآن کریم در مذمت تابعان طاغوت می فرماید:

قُلْ هَلْ أُنَبِّئُکُمْ بِشَرٍّ مِنْ ذَلِکَ مَثُوبَةً عِنْدَ اللَّهِ  مَنْ لَعَنَهُ اللَّهُ وَغَضِبَ عَلَیْهِ وَجَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَالْخَنَازِیرَ وَعَبَدَ الطَّاغُوتَ  أُولَئِکَ شَرٌّ مَکَانًا وَأَضَلُّ عَنْ سَوَاءِ السَّبِیلِ. بگو (ای پیغمبر): آیا شما را آگاه سازم که کدام قوم را نزد خدا بدترین پاداش است؟ کسانی که خدا بر آنها لعن و غضب کرده و برخی از آنان را به بوزینه و خوک مسخ نموده و آن کس که بندگی طاغوت کرده. این گروه را (نزد خدا) بدترین منزلت است و آنها گمراه‌ترین مردم از راه راستند. (سوره مائده، آیه 60)

بسیاری از سران صوفیه که خود را هم شان حق پنداشته و مریدانی گرد خویش جمع کرده اند دور از نظر نیست که از مصادیق طاغوت محسوب گردند. مدعیانی که سد راه عوام شدند و آنان را به ستایش و بندگی خود دعوت کردند، همانانی که برای خویش مقاماتی فوق الهی قائل شدند و از حد و مرز خویش فراتر رفته، حدود الهی را زیر پا گذاشتند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

John [ بازگشتیم چون بازگشت همیشه بد نیست ] جدیدترین ها طرح ها و مقالات Chris Jacqueline Jamie چارتر چیست تهیه وتامین کالا